Het grote begin is gemaakt.

De grote aftrap van Alpe d’HuZes 2015 is nu echt gekomen. Met 2climb2raise gaan (ex)-kankerpatiënten de beklimming van de Alpe d’Huez laten beleven. Een gezonde sterke captain voorop, in dienst van de stoker achter.

Na 5 maanden van hard werken, trainen met je stoker achter op de tandem op de Veluwe en in Limburg en eigen trainingstochten, is het zover.
Vandaag zijn we vertrokken voor editie 2015. 1.000km vanaf Tilburg naar Oz Station. Vlakbij Huez.

Klaar voor vertrek

Klaar voor vertrek

Dit jaar gaan mee 2 stokers, 2 captains en 1 begeleider in de auto. Dus veel tassen, wielerkleding voor 3 dagen per persoon, nog wat kleding, en 3 racefietsen. Leve de aanhanger. Onderweg de nodig versnaperingen. Een rit waarin je veel plezier beleeft elkaar voor de gek houdt maar ook serieuze gesprekken voert.

Hapje, drankje.

Hapje, drankje.

Als slot met de auto de beklimming die voor maandag op het trainingsprogramma staat, col d’Oz. En dan zie je toch wel wat snoetjes wegtrekken. Nog nooit een berg beklommen met een fiets, laat staan met een auto. Gemiddeld 7.7%, steilste stuk 12,1% maar met 7.7km korter dan de Alpe d’Huez. We houden de wit weggetrokken snoetjes maar voor dat als we dit overleven donderdag helemaal moet lukken. Minder steil, maar 2x zo lang.

Wij zijn er klaar voor, voor wederom een bijzondere editie Alpe d’HuZes 2015.

Tot morgen voor het volgende verslag.
Uitzicht