Dag 3 van de voorbereidingen. Door alle WiFi problemen in het hotel is het een dikke dag later dan geplanned.

Vandaag stond in het tekenen van trainingen voor de captains.
Een ieder had een vrije keuze om een mooie beklimming te rijden. Een groep ging naar Col de la Croix de Fer en een groep ging naar Col d’Ornon. De eerste hoger en langer, maar dat maakte de tweede zeker niet minder mooi.

Col de la Croix de FerCol d'Ornon

Olaf heeft vanaf maandagmiddag een rustpauze om de pees bij de knie zoveel als mogelijk te laten herstellen. De jongens en meisjes van de afdeling fysiotherapie in het Palais du Sports hebben een keurige medical tape aangelegd. Alles doen we eraan om de doorbloeding te verbeteren.

Plakwerk

Terug naar de beklimmingen. Er is in een flinke warmte door de 2 groepen flink gefietst en in de middag zijn er diverse groepen de Alp Huez gaan verkennen. Elke stoker (achterop de tandem) heeft de beklimming vanuit de auto mee mogen maken. Iedereen is wel zo’n beetje op de Alp geweest vandaag. Er zijn nog kledingstukken, aandenken en kaarsen gekocht om in de bochten te plaatsen. Kaarsen voor eenieder die zijn dierbaren aan kanker heeft verloren of met deze ziekte op een wijze is geconfronteerd. En nee, niemand is een nummer, maar alleen op deze manier kunnen wij vrijdag aanstaande de kaarsen terugvinden om als aandenken bij hun dierbaren te bezorgen.

Kaarsen voor dierbaren

In de avond is er een overleg geweest. Voor de tandemset van Olaf en Madelief is een nieuw scenario opgezet. Omdat het bestuur van 2Climb2Raise mede als doel heeft om te zorgen dat Marlou haar klus van 2014 kan afmaken samen met Olaf, maar Olaf ook gespaard moet worden vanwege de peesblessure, is het plan als volgt.
Op een tandem gaat Olaf samen met Arjan Marlou naar boven begeleiden. Daarna in de middag zal Olaf afdalen naar beneden en Madelief ophalen voor de grote beklimming. Als extra ondersteuning zullen Arno en Sander op de tandem meefietsen. Gaat de pees opspelen dan zal er voor een stuk van de beklimming gewisseld worden van captain.
Alles met het doel om Marlou en Madelief naar boven te brengen.

’s Avonds komt er nog een mooie presentatie van Stichting Warme Beer. Een stichting in het leven geroepen door een van de stokers 2015.