Nederland is groot geworden
door te ontdekken.

Onze ondernemende geschiedenis heeft ons het lef gegeven om grenzen te verleggen en zeeën over te steken. Om de wereld om ons heen te ontdekken, maar ook onszelf als ondernemer en de ander als klant of leverancier. Of als partner in een nieuwe vorm van samenwerken. Succesvol ondernemen kan niet zonder ontdekken. Zeker niet in een nieuwe wereld die sneller verandert dan ooit. Ontdekkracht laat ons zien wat we nooit eerder zagen. Doen wat we nooit eerder deden. Ervaren wat we nog niet eerder ervoeren.

 

Klaar om het gebaande pad te verlaten? 


Innovatieve oorsprong van ondernemen.

Schermafbeelding 2013-03-19 om 12.18.45Ontdekkend ondernemen of ondernemend ontdekken? De VOC legde als grootste handelsbedrijf ter wereld voor beide de grondslag. Al ontdekkend ondernam zij vele handelsreizen. En al ondernemend ontdekte zij vele nieuwe markten en gebieden. Het was de ‘Vereenigde Oostindische Compagnie’ die Nederland wereldwijd bekend maakte.
De eerste naamloze vennootschap met vrij verhandelbare aandelen en de eerste multinational ter wereld. Een particuliere Nederlandse onderneming die een enorm handelsnetwerk wist op te bouwen in het gebied ten oosten van Kaap de Goede Hoop en ten westen van de Straat Magellaan (Zuid-Amerika). Dat deed de VOC met haar doortastende handelsgeest, eindeloze daadkracht en ongeëvenaarde durf. Door letterlijk en figuurlijk grenzen over te steken en nieuwe gebieden te ontdekken. Die Ontdekkracht van toen zit nog steeds in onze cultuur en in ons bloed. We moeten haar alleen opnieuw ontdekken.