Dag 4: De woensdag. Nog een dag te gaan. De spanning neemt toe bij de captains maar ook bij de stokers. Iedereen houdt zoveel mogelijk rust, er wordt niet gefietst of getraind die dag.

Een aantal is naar de Alp d’Zus gaan kijken. Dit is de dag voor Alp d’Huzes waarbij de vrijwilligers, wandelaars en fietsers die maar 1x naar boven willen hun dag beleven. Zij kunnen zo hun prestatie leveren op woensdag en de volgende dag als fanatiek supporter de donderdag sporters binnenhalen.

Alp d'HuZusAlp d'Huzus

Om nog nog de nodige koolhydraten binnen te krijgen in Bourg d’Oisans een bordje pasta met de fietsenvrienden genuttigd. Na de lunch zijn er nog een stel naar boven gegaan om even de sfeer in actie te proeven. Een leuke pose van de transporteurs. Hulde voor hen dat zij vrijwillig de Alpe d’Huzes karavaan 1.000km verplaatsen in een paar dagen tijd. Wat er te bewonderen viel waren keurig opgestelde trekkers van de logistieke mannen.

De logistieke mannen

In de middag werden alle captains, stokers en begeleiders door Tattoo Arjan onderhanden genomen. Eenieder wordt voorzien van de one and only 2climb2raise kuiten sticker

2Climb2Raise kuiten sticker

Na afloop van het diner kreeg elke deelnemer van Helma (stoker 2014) een gelukspoppetje uitgereikt. Een geste die menigeen net dat duwtje in de rug zal hebben gegeven om boven te komen. Want zwaar zou het gaan worden. Fysiek en emotioneel.

Gelukspoppetje voor AD6

Mijn poppetje hangt aan mijn zadel  en zal voortaan elke rit die ik rijdt op mijn fiets van de nodige dosis geluk voorzien.

Iedereen vol spanning vroeg naar bed en klaar voor de volgende dag.