Het Ontdekkracht blog

Je bent hier: Home → Het Ontdekkracht blog
aug 28, 2016

Sam Muskens


Ontdekkracht is ook om je heen kijken in de maatschappij. Op sportief vlak bijvoorbeeld.

Als Ontdekkers kijken wij ook graag naar sport. Voor Robert en Olaf is het wielrennen een leuke uitlaatklep. Niet dat we iets bijzonders neerzetten, behalve de lange afstanden van Robert dan als randoneur. Als ondernemers willen wij ook anderen hun eigen krachten laten ontdekken. Dit kan op verschillende manieren.

Neem Sam Muskens, geboren in 1996, ooit aangestoken met het racefietsvirus door zijn vader, veel kilometers in zijn vrije tijd gereden, na de mavo in de fietsenwinkel Ventoux aan de slag gegaan tijdens zijn opleiding tot fietsmonteur. Na zijn diploma bij Cycle Center 53-11 aan de slag.

Tijdens zijn studie is Sam deel gaan nemen aan de MTB wedstrijdgroep van Bom Ventoux. Sinds 2016 rijdt Sam zijn wedstrijden voor team Tempo-Hoppenbrouwers.

Het grootste deel van zijn leven tot nu heeft hij tussen de fietsen doorgebracht. Iets wijs maken over materiaal is niet nodig. Hij zorgt zelf voor zijn eigen afstelling en houdt op zijn werk zijn kennis op peil.

Wielerwedstrijden rijden is niet goedkoop en prijzengeld is mager. Om toch mee te komen in de wedstrijdgroep is veel en goed trainen bittere noodzaak. Net als goed materiaal.

Wij hebben Sam gesponsord in de vorm van materiaal. Om jong talent hun kracht te laten ontdekken en ervaren waar hun mogelijkheden liggen.

mei 1, 2015

De weegschaal op

Wat hebben afvallen of lijnen, zoals je wil, te maken met real-time monitoring? Lees meer →

apr 5, 2015

Data analyse maar dan anders

 

Iemand het artikeltje in het FD van zaterdag 4 april 2015 gelezen over OAD? Met name de slot alinea trok mijn aandacht. Zeker na het lezen van deze blog van onze vrienden bij Coney

Door de curatoren zijn 1.600 ordners ingescanned. 1.600! Reken even mee. In een ordner gaan gemiddeld 350 A4 bladen. Op een pagina staan gemiddeld 350 woorden. Omdat het een faillissement betreft zullen er genoeg facturen etc. tussen zitten. Vooruit nemen we 275 woorden. Dan gaat het dus om 154.000.000 woorden!

Het is te hopen dat de curatoren de beschikking hebben over een intelligent Document Management Systeem (DMS). Waarom? Ik kijk dan even naar het door ons bij Ontdekkracht gebruikte DMS, hier wordt elk gescanned woord in een index opgeslagen. En dat kunnen wij zo naar een grote XML file dumpen en aan de slag!

Als die curatoren dat laatste nu ook kunnen dan is er toch een prachtige combi met Coney te maken? Een fraude zoekwoordonderzoek op 1.2 Terrabyte aan data, in PDF weliswaar hopen we maar. Het is flinke klus maar zeker niet onmogelijk en in XML gelukkig wat minder groot bestandsformaat.

Het is data analyse waar je niet direct aan denkt maar zeker mogelijk is. Want wat je met getallen kan, kan ook je met woorden. Het is maar de wijze van je algoritme goed bouwen. Iets met een IF Contains statement enzo. 

Bij Coney noemen ze het Textmining. Een hele nieuwe wereld om te ontdekken. 

feb 22, 2015

Wat doe jij met je data?

We hadden het vanmiddag al een beetje laten doorschemeren dat we een sneak preview zouden geven. In elk bedrijf is er zoveel data te vinden. Meer dan je denkt. En daar kun je zoveel mee. Lees meer →

feb 1, 2015

Benchmarken? De cijfers van wakker Nederland

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan ons dashboard voor de automotive. 
Waarom? Omdat wij onze relaties graag zo snel mogelijk inzicht willen geven in hun cijfers over de afgelopen periode. Wat een periode is? Dat is afhankelijk van de inrichting van hun administratie. De meeste autobedrijven maken dagelijks hun facturen en werken ook dagelijks of minstens per maand hun administratie bij. Allemaal met garage software en nog een software pakket voor de financiële administratie ertegen aan. 

Die cijfers zien ze niet alleen aan het einde van de maand. Zelfs elke dag zijn ze in te zien, nagenoeg real-time. Want ja, 1 minuut vertraging, is 1 minuut. 

En? Denk je wellicht. Is dat voor mij van toepassing?

Ja, zeggen wij bij Ontdekkracht. Waarin schuilt jouw kracht ten opzichte van je concurrentie? Minstens weten waar je staat. Hoe staan je financiën ervoor. Jouw cijfers zijn als de salarisstrook van je medewerkers met 1 verschil: een medewerker weet elke maand wat zijn loon is, jij als ondernemer moet het maar afwachten. 

Hoe mooi kan het zijn als je jouw financiële administratie koppelt aan ons dashboard? We doen er nog wat aanvullende gegevens bij en elke ochtend met binnenvallen van de krant op de deurmat vallen de cijfers in je dashboard. De cijfers van wakker Nederland.
En wil je eerder weten hoe je ervoor staat? Dan druk je op de update knop. En dan ben je al heel dichtbij real-time. 

Benchmark

Als extra bieden wij je aan het einde van elke maand een bijgewerkte benchmark. Nu zul je vragen: waar is de benchmark dan op gebaseerd?

Nou die is gebaseerd op de bij ons aangesloten autobedrijven, alles wordt op de achtergrond aan elkaar geknoopt en een gemiddelde wordt eruit afgeleid. Gewoon omdat wij de data toch al verzamelen en omdat onze relaties vaak de vraag stellen “Hoe doe ik het nu ten opzichte van de rest?” 
Het antwoord kunnen ze nu voortaan zien. 
Real-time? Ja, omdat wij geloven dat je alleen maar kunt ontdekken hoe je ervoor staat als de geschiedenis nog vers is. Oude data zijn in deze snel veranderende wereld te snel gedateerd. Wat nu bekend wordt over een jaar geleden is geen garantie voor de toekomst.

Tipje van de sluier? Hieronder zie je de door ons bepaalde benchmark voor het gehele jaar 2014. 
En omdat we natuurlijk wel vertrouwd met de gegevens omgaan zie je hier alleen maar realisatie %, benchmark en benchmark %.

Benchmark 2014

(klik op afbeelding voor volledige screenshot)

Wil jij weten hoe je er maandelijks of sneller voor staat, meer weten over onze diensten, over het inzicht dat wij je kunnen bieden? Neem vooral contact met ons op.