Alp d’Huzes 2014

Je bent hier: Home → Het Ontdekkracht blog → Ontdek jezelf → Alp d’Huzes 2014
Alp d’Huzes 2014
mei 30, 2014

De uitdaging

Na maanden van voorbereiding gaan 3 van onze mensen komende week aan de slag rond de Alp d’Huez. Zij gaan actief deelnemen aan de beklimming op donderdag 5 juni 2014. Allemaal met een gezamenlijk hoofddoel: het inzamelen van sponsorgelden voor het nodige onderzoek naar de genezing, begeleiding en voorkoming van kanker bij mensen. Gezamenlijk gaan zij voor 2Climb2Raise aan de slag met tandems. Een tandem met voorop een gezond getrainde fietser (captain) en achterop een (ex-)kankerpatiënt (stoker).

Het doel is om de stoker zijn moment in zijn ziekteproces te geven. Om te laten zien dat sport bijdraagt aan herstel. Om een band tussen captain en stoker te versterken. Om te zorgen dat iedereen die een morgen verdient het ook verdient om een sportief moment te mogen ondergaan. Om de kracht te geven dat je in staat bent om dingen te doen die je misschien helemaal niet zou hebben gedaan.

Maar alle 3 hebben ze ook een eigen doel.

Marlou van Hoek 

Zij gaat haar grote beproeving van 2014 ondervinden. Na een paar jaren te hebben hard gelopen is Marlou er na 9 maanden van training, spinning, Funxtion, fietsen en buitentraining op de tandem er helemaal klaar voor om, als captain, haar vader omhoog te fietsen.Een nieuwe ontdekking voor haar. De racefiets. Nooit gedacht en toch erop geklommen. Uren van training zorgen ervoor dat ze er klaar voor is. Hard gespierde bovenbenen, sterke armen en rug zorgen ervoor dat de fiets overeind gaat blijven. Helm, zonnebril voor de veiligheid en veel moed. Ze heeft het opgebouwd en is er klaar voor. Donderdag 5 juni 2014 om 13.00u gaat zij van start als de kleinste captain ooit op een tandem. Het doel staat, het materiaal is in orde. Met haar kreet ‘blijven trappen’ gaat zij de uitdaging aan.

Robert Lammerts 

10247486_691893050874282_8487250532086832085_n

Voor Robert is dit het 3e jaar dat hij deelneemt aan Alp d’Huzes voor 2Climb2Raise. Na in 2012 als captain een stoker zijn moment van 2012 te geven en 2013 achter de schermen aan de slag is geweest en ervoor gezorgd dat alle captains en stokers op 6 juni 2013 overal op het juiste tijdstip op de juist plaats waren om hun eigen beklimming te doen. Dit jaar gaat hij weer de tandem op. Wederom als captain. Weer gaat hij ervoor zorgen dat iemand die een morgen verdiend ook een prestatie mag beleven. Iets waarvan hij/zij niet zou durven dromen om te doen zonder hulp van een captain en een tandem.

Olaf van Hoek

10303809_691893220874265_1820647915182730416_n

Na in 2013 voor het eerst zijn vader met een Remember Ride te hebben herdacht op de Alp, daarna nog een beklimming voor alle zieken te hebben volbracht heeft hij in zijn 3e rit een tandem begeleidt. Met de nodige ervaring  gaat Olaf dit jaar wederom als begeleider aan de slag. De dag zelf zal zijn eerste rit een Memorial Ride zijn, de 2e beklimming staat in het teken van het samen met Arno begeleiden van de tandem set van Marlou en haar vader. Het geven van peptalks, het geven van aanwijzingen waar de ideale lijn in de bochten licht, het monitoren van hartslagen en het stabiliseren van de tandem bij het starten en stoppen van de tandem. En waar nodig geeft hij met Arno een Hermannetje. 

De dag zal beladen momenten kennen, momenten van het niet meer zien zitten, momenten van emotie, maar vooral boven op de top. Op de finishlijn dat ultieme gevoel van euforie.

Een gevoel dat wij alle deelnemers toe wensen tijdens Alp d’Huzes 2014 want iedereen verdiend een morgen.

De stokers van 2014 wensen wij heel veel succes en plezier. Een week lang. Als groep en als individu gaan er mooie dingen gebeuren. Geniet!  

Olaf van Hoek

Twitter 

1 reactie

Angelique

posted on 30 mei 2014

En vanuit Tilburg steun en respect voor onze kanjers!! Blijven trappen!! En geniet van alle mooie en emotionele momenten!!

Reacties zijn gesloten voor dit blog.